Personakt

Inga

Född:beräknat 1622.
Död:1708-03-15 Hästaryd, Mörrum, Blekinge.Trueds Inga dog 86 år gammal och begravdes 15 mars
Dödbok
 

Sambo med Trued Jönsson (1620? - )


Noteringar

Ordinarie ting torsdagen den 13 november anno 1679
.. .För rätten framkom Trued Jönsson i Hästaryd, änkan Kerstin Eskils på samma gård, Sven Nilsson och Torsten på Kungsgården i Mörrum och begär att 8 män utses av rätten som kan granska och syna deras gårdars bristfälligheter, hus, mark, gärdesgårdar, vilka är nedrivna, uppbrända och ruinerade i den besvärliga krigstiden, de åtta männen är Mats Jönsson i Gustavstorp, Nils Olofsson, Peder Olofsson, Daniel Olofsson, Sven Bengtsson, Bengt Månsson, alla i Gustavstorp, och Peder och Jöns i Galleryda.

Ordinarie ting torsdagen den 27 november anno 1679
... För rätten framkom Mats Jönsson i Gustavstorp med sina 8 män som har granskat och synat den gård i Hästaryd som Trued Jönsson och änkan Kerstin Eskils påbor, item Kungsgården i Mörrum som Sven Nilsson och Torsten påbor, vilka gårdar har blivit skade i den besvärliga krigstiden. Gården i Hästaryd har brist värderad till 100 daler silvermynt, dock är Trueds part mer ruinerad än Kerstins. Kungsgårdens brist värderas till 50 daler silvermynt.

Anno 1698 den 26 september blev ordinarie höstting hållit med allmogen av Lister härad på rättan tingstad Norje
... Hustru Ingrid Trueds i Hästaryd inkom för rätten, klagar att hennes nabo Olof Eskilsson för 4 veckor sedan huggit sönder en handkvarn för henne och stött henne i bröstet. Olof möter och säger att kvarnen med huset hör till honom och får han inte sätta kvarnen var han vill säljer han sin part till henne, nekar till att ha stött till henne, saken uppskjuts till nästa ting då vittnen skall höras.